search

Clas Ohlson

  • Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.Mer Info

    OK

viktigt meddelande:

Aktivera cookiestöd i webbläsaren för att förbättra din shoppingupplevelse.

Clas Ohlsons web- och cookiepolicy

Clas Ohlsons web- och cookiepolicy
Inledning
Välkommen till vår webbplats clasohlson.com (”Webbplatsen”). Vi arbetar för att ständigt skydda din integritet när du besöker webbplatsen. Läs igenom denna integritets- och cookiepolicy (”Policyn”) för att förstå hur vi använder och skyddar de personuppgifter som du lämnar till oss, så att du kan fatta välgrundade beslut när du använder vår webbplats och de tjänster som vi tillhandahåller genom den.

Som kund hos Clas Ohlson kommer de personuppgifter som du har lämnat till oss att användas för att anpassa och skräddarsy kommunikation, ge dig specialerbjudanden och specialanpassat innehåll samt för att administrera ditt medlemskap i Club Clas och Clas Office samt ditt kundkonto online (registrerad onlinekund). För mer information, se Villkor för Club Clas eller Villkor för Clas Office.

För mer information om hur vi behandlar personuppgifter i samband med köp på vår webbplats, klicka här.

Cookies
Vad är cookies?
Cookies är små textfiler som en webbplats lagrar på din dator. En cookie innehåller normalt namnet på webbplatsen från vilken cookien kommer ifrån, cookiens ”livslängd” (dvs. hur länge den kommer att finnas kvar på din enhet) och ett värde, vilket vanligen är en slumpmässigt genererad siffra.
Cookies används för att göra webbplatser effektivare, men också för att skicka information till den som äger webbplatsen. Cookies gör det också möjligt att särskilja olika användare och ge varje användare en personligare och mer positiv upplevelse av besöket på webbplatsen.
Cookies kan inte skada din dator. De innehåller ingen konfidentiell information såsom din e-postadress eller dina kortuppgifter.

Varför samlar man in personuppgifter med hjälp av cookies?
Beroende på vilket samtycke du har givit för cookies och spårare och vilka personuppgifter som du lämnar, så kan vi använda dina uppgifter för att:

  • • Göra det enklare för dig att använda vår webbplats.
  • • Registrera vilka delar av webbplatsen som du har besökt och hur långt ditt besök är samt vilka produkter du har tittat på och vilka produkter du har köpt, i syfte att ge dig en personligare upplevelse. Vi kan på så sätt till exempel presentera information om produkter och erbjudanden som vi tror är intressant för dig.
  • • Analysera köppreferenser (marknad, kund och produktanalys).
  • • Ge dig produktrekommendationer när du besöker webbplatsen, i meddelanden som vi skickar till dig och i annonser som visas på andra webbplatser.
  • • Utvärdera, utveckla och förbättra vår webbplats, om t.ex. cookies visar att det är svårt att hitta på webbplatsen.
  • • Göra det möjligt för dig att logga in på ditt konto för att få information om lagda beställningar och annan information som du har lämnat till oss under ”Mitt konto” på webbplatsen.
  • • Spara innehåll i din varukorg när du går vidare till ”Kassa” och för att säkerställa att innehållet finns kvar när du kommer tillbaka till webbplatsen.

Förse dig och andra kunder med relevant information när ni besöker webbplatsen.
Vilken rättslig grund finns för att samla in personuppgifter med hjälp av cookies?
När du går in på webbplatsen blir du ombedd att ge ditt samtycke till att cookies används genom att klicka på ”Jag godkänner” i dialogrutan som öppnas. Genom att göra det samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs i enlighet med denna policy.
För att återkalla ditt samtycke, eller om du vill få ett meddelande varje gång en cookie ska användas, kan du gå till inställningarna i din webbläsare för att förhindra att vi lagrar cookies på din dator. Information om hur du gör detta finns i hjälpavsnittet i din webbläsare som du hittar via menyfältet. Om du väljer att inte godkänna cookies kan ditt besök på webbplatsen försämras avsevärt och flera viktiga funktioner på webbplatsen kommer inte att fungera.

Vilka typer av cookies använder vi?
Det finns två olika typer av cookies på webbplatsen:

  • • Förstapartscookies, dvs. cookies som vår webbplats använder för att ge dig en bra användarupplevelse. Till exempel för att spara artiklar i din varukorg eller för att visa dig nya produkter som kommit in efter ditt senaste besök.
  • • Tredjepartscookies, dvs. cookies som tillhör en annan domän än den som visas i adressfältet. Tredjepartscookies gör det möjligt att spåra användarens webbhistorik.

I tabellen nedan anges vilka cookies som används på vår webbplats, syftet med respektive cookie och huruvida information kommer från eller kommer att överföras till tredje part. I tabellen finns även information om cookien är en beständig cookie, en sessionscookie eller en tredjepartscookie. Dessutom anges livslängden för respektive cookie som kommer att lagras på din enhet.

First-party cookies

Domain Name Expires
.clasohlson.com __qca 13 månader
.clasohlson.com _uetsid 1 dag
.clasohlson.com _gid 1 dag
.clasohlson.com _ga 2 år
.clasohlson.com _gat_UA-55317062-1 1 dag
images.clasohlson.com ClasOhlson-COOKIE session
www.clasohlson.com frosmo_keywords 1 månad
www.clasohlson.com vngage.vid session
www.clasohlson.com vngage.id session
www.clasohlson.com vngage.lkvt 3 månader
www.clasohlson.com pdpCacheCookie 1 dag
www.clasohlson.com _hybris.tenantID_ session
www.clasohlson.com ClasOhlson-COOKIE session
www.clasohlson.com isCookieExist session
www.clasohlson.com frosmo_quickContext 1 år
www.clasohlson.com SessionSiteView session
www.clasohlson.com JSESSIONID session

Third-party cookies

Domain Name Expires
.bing.com MUID 13 månader
.doubleclick.net IDE 13 månader
.facebook.com fr 3 månader
.inpref.com id 30 år
.nr-data.net JSESSIONID session
.pingdom.net __cfduid 1 år
.quantserve.com mc 13 månader
bat.bing.com MUIDB 13 månader

Överför vi cookies/personuppgifter till tredje part?

Google Analytics

Vi använder verktyget ”Google Analytics” för att samla in information om hur webbplatsen används. Google Analytics samlar in information om hur ofta en besökare besöker webbplatsen och vilka andra webbplatser besökaren har använt innan sitt besök på webbplatsen. Vi använder informationen för att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, optimera webbplatsfunktioner, förbättra din upplevelse på webbplatsen, anpassa webbplatsen efter dina intressen och behov samt göra det enklare att använda webbplatsen. Google Analytics samlar in den IP-adress som tilldelas dig det datum som du besöker webbplatsen. Vi sammanför inte information som samlats in med hjälp av Google Analytics med personligt identifierbar information. Googles möjligheter att använda och dela information som samlats in med hjälp av Google Analytics om ditt besök på vår webbplats begränsas av Google Analytics användarvillkor som finns på: http://www.google.com/analytics/terms/us.html, och Googles integritetspolicy som finns på: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Du kan förhindra att Google Analytics känner igen dig vid återkommande besök på webbplatsen genom att inaktivera cookies i din webbläsare.

Facebooks insticksprogram

Vår webbplats innehåller ”gilla”-knappen (”Insticksprogram”) från det sociala nätverket facebook.com, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook“). Med hjälp av detta insticksprogram kan du till exempel dela innehåll eller rekommendera produkter. Insticksprogrammet är som standard inaktiverat på webbplatsen och skickar således inga data. Det aktiveras första gången du klickar på insticksprogrammet.
När insticksprogrammet är aktiverat upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Facebooks servrar när du besöker vår webbplats. Innehållet i insticksprogrammet överförs från Facebook direkt till din webbläsare som integrerar det i webbplatsen. Insticksprogrammet kan naturligtvis inaktiveras med ett klick.
Genom att integrera insticksprogrammet får Facebook information om att du har besökt aktuell sida på vår webbplats. Om du är inloggad på ditt Facebook-konto kan besöket kopplas till ditt konto. Om du använder insticksprogrammet, t.ex. genom att klicka på ”gilla”-knappen eller skicka en kommentar, överförs motsvarande information från din webbläsare direkt till Facebook och lagras där.
För information om ändamålet och omfattningen av lagring, vidare behandling och användning av uppgifter från Facebook och om dina rättigheter i detta avseende samt inställningar för att skydda dina personuppgifter, se Facebooks datapolicy. Länk till denna finns här: Facebooks datapolicy. https://www.facebook.com/about/privacy/
Om du inte vill att Facebook samlar in uppgifter om dig genom vår webbplats måste du logga ut från dessa nätverk innan du besöker webbplatsen.
Även om du är utloggad från Facebook kan uppgifter skickas från webbplatser som innehåller ett aktivt insticksprogram. Vid varje besök på webbplatsen används en cookie, inklusive en identifierare, av det aktiva insticksprogrammet. Eftersom din webbläsare skickar denna cookie utan att fråga varje gång den ansluter till en Facebook-server skulle Facebook i princip kunna skapa en profil som innehåller de webbplatser som användaren som är kopplad till identifieraren har besökt. Således skulle det också vara möjligt att tilldela denna identifierare till en person, till exempel när personen i fråga senare loggar in på Facebook.

 

Frosmo

Vi använder ett verktyg från tredje part, Frosmo, för att anpassa våra erbjudanden på webbplatsen. Frosmo-plattformen samlar in uppgifter om webbplatsbesökare för att skräddarsy innehåll som visas för dem på webbplatsen baserat på deras behov och intressen. Frosmo använder olika tekniker för att samla in uppgifter, bland annat webbläsarcookies. Frosmo-plattformen samlar som standard inte in personuppgifter som gör det möjligt att identifiera en registrerad person. Frosmo samlar aldrig in uppgifter om besökare för eget bruk eller i syfte att sälja dem vidare till en tredje part. 

Användandet av Apptus Technologies AB

Denna websida använder sig av Apptus eSales, en lösning för att optimera e-handel, tillhandahållen av Apptus Technologies, Trollebergsvägen 5, 222 29 Lund, Sverige (Apptus).

Apptus lösning optimerar vår websida så att vi kan ge dig som kund bästa möjliga upplevelse vid ditt besök. Apptus eSales möjliggör detta genom att använda ditt beteende på vår websida för att på så sätt kunna exponera de produkter som är mest relevanta för dig baserat på dina val.

Apptus eSales samlar pseudonymiserad information om det du gör på vår websida, behandlar den med algoritmer och AI-teknik och jämför den med vad våra andra kunder tror är av intresse.

Klicka in på https://www.apptus.com för mer information om Apptus eSales och Apptus Technologies.

Produktomdömen och recensioner

Villkor för publicering

Produktomdömen och recensioner publiceras normalt på vår webbsida inom 2 till 4 arbetsdagar från inlämningstidpunkten. Clas Ohlson förbehåller sig rätten att inte publicera ditt inlägg eller att radera det efter att det publicerats oavsett anledning.
Genom att lämna ditt omdöme eller din recension inklusive eventuella bilder (som måste vara dina egna), till Clas Ohlson på vår webbsida ger du oss rättigheterna att, kostnadsfritt, använda innehållet, både frågan och eventuell bild, kopiera och översätta det samt använda det i marknadsföringssyfte.
Vid inlämnandet av ditt omdöme eller recension måste du uppge en verklig e-postadress och en signatur (inte ditt fullständiga namn) och bekräfta din e-postadress innan din fråga kan bli publicerad. Signaturen visas vid ditt inlägg. Adressen kommer inte att visas men delas med vår leverantör av den här tjänsten såsom beskrivs nedan. 

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid produktomdömen och recensioner.
Ändamål och rättslig grund med behandlingen
Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss enbart i syfte att kunna kontakta dig för kompletterande information samt följa upp ditt bidrag med erbjudanden om service eller förbättringar av produkter som du lämnat ett omdöme på/recenserat. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose vårt berättigade intresse av att kunna följa upp kundrecensioner. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att lämna dina personuppgifter vid omdömet/recensionen och att en uppföljning av en recension kommer att vara fördelaktig för dig.  
Radering av uppgifter
Om din e-postadress inte finns i våra register sedan tidigare sparar vi dina uppgifter i 90 dagar i syfte att kunna besvara ditt inlägg, ställa följdfrågor och erbjuda alternativa eller nya produkter. Därefter raderas dina personuppgifter från våra system,  ditt bidrag finns dock kvar på webbsidan.
Överföring av dina personuppgifter
Signaturen och e-postadressen som du uppger när du lämnar ditt bidrag kommer att delas med leverantören av recensionstjänsten, Test Freaks (vilken kan komma att bytas över tid), för att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt.  

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig. 
Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 7930 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.
Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att maila privacy@clasohlson.se.

Frågor till experten (ATE)

Villkor för publicering

När du använder vår tjänst ”Frågor till Experten” publiceras och besvaras frågorna normalt inom 2 till 4 arbetsdagar från inlämningstidpunkten. Clas Ohlson förbehåller sig rätten att inte publicera din fråga eller att radera den efter att den publicerats.
Genom att ställa, och publicera, din fråga inklusive eventuella bilder (som måste vara dina egna) till Clas Ohlson på vår webbsida, ger du oss rättigheterna att, kostnadsfritt, använda innehållet, både frågan och eventuell bild, kopiera och översätta den samt använda den i marknadsföringssyfte.
Vid inlämnandet av din fråga måste du uppge en verklig e-postadress och en signatur (inte ditt fullständiga namn)  och bekräfta din e-postadress innan din fråga kan bli publicerad. Signaturen visas vid ditt inlägg. Adressen kommer inte att visas men delas med vår leverantör av den här tjänsten såsom beskrivs nedan. 

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid frågor till experten.

 Ändamål och rättslig grund med behandlingen 

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss enbart i syfte att kunna kontakta dig för kompletterande information samt följa upp din fråga med erbjudanden om service eller förbättringar av produkter som du ställt en fråga om. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose vårt berättigade intresse av att kunna följa upp frågor till experten. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att lämna dina personuppgifter vid frågan och att en uppföljning av en fråga kommer att vara fördelaktig för dig.

Radering av uppgifter

Om din e-postadress inte finns i våra register sedan tidigare sparar vi dina uppgifter i 90 dagar i syfte att kunna besvara ditt inlägg, ställa följdfrågor och erbjuda alternativa eller nya produkter. Därefter raderas dina personuppgifter från våra system, din fråga finns dock kvar på webbsidan.

Överföring av dina personuppgifter

Signaturen och e-postadressen som du uppger när du lämnar din fråga kommer att delas med leverantören av recensionstjänsten, Test Freaks (vilken kan komma att bytas över tid), för att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt. 

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig.
Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 7930 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.
Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att maila privacy@clasohlson.se.

Chatt via Vergic Engage

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid användning av chattfunktionen på www.clasohlson.com.

Ändamål och rättslig grund med behandlingen

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss genom chattfunktionen, din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson samt information om vilken enhet och webbläsare du använder i syfte att administrera chatten. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose våra berättigade intressen av att administrera chatten och kunna följa upp frågor som du ställer där. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att använda och lämna dina personuppgifter vid chatten och att vi anser att en uppföljning av en fråga kan vara fördelaktig för dig.

Radering av uppgifter

Din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson och vilken enhet och webbläsare du använder, samt chattinnehållet sparas i en loggfil hos vår leverantör. Innehållet i loggfilen är tillgängligt för leverantören och vår kundtjänst. IP-adressen tas bort från loggfilen inom 7 dagar, övrig information är fortsatt tillgänglig och kan komma att användas i utvecklingssyfte.

Överföring av dina personuppgifter

Din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson och vilken enhet och webbläsare du använder, samt chattinnehållet sparas i en loggfil hos vår leverantör, i syfte att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt. Innehållet i loggfilen är tillgängligt endast för leverantören och vår kundtjänst.
Du kan själv välja att spara chattens fullständiga innehåll som ett e-mejl närhelst du önskar.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig.
Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 7930 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.
Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att mejla  privacy@clasohlson.se.

 

Nyhetsbrev

Vad samlar vi in?
Om du prenumererar på Clas Ohlsons nyhetsbrev ber vi dig ange din e-postadress. De personuppgifter som lämnas kommer att lagras, behandlas och användas i enlighet med denna policy.
Vilka är ändamålen med behandlingen av personuppgifter?
Vi behandlar dina personuppgifter (dvs. din e-postadress) för att kunna skicka Clas Ohlsons nyhetsbrev till dig.
Vi kommer också att analysera ditt beteende, till exempel öppningsfrekvens och vilka länkar som du har klickat på, för att säkerställa att vi tillhandahåller så relevant innehåll som möjligt (dvs. för att göra din upplevelse mer personlig).
Vilken rättslig grund finns för att behandla personuppgifter?
Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifterna är samtycke.
Klicka på länken som finns längst ner i varje e-postmeddelande eller kontakta kundtjänst för att återkalla ditt samtycke.
Kontakt
Om du har frågor avseende behandlingen av personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 7930 85 Insjön, e-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com, telefon: 0247-44 500.
Du kan också kontakta vårt dataskyddsombud direkt via e-post på privacy@clasohlson.se.

Mer information om dataskydd

Vem är personuppgiftsansvarig?
Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som vi samlar in och behandlar i enlighet med denna policy.
Hur lagrar och skyddar vi de uppgifter som vi samlar in?
Dina personuppgifter lagras på våra databaser som skyddas genom fysiska, tekniska och processrelaterade åtgärder. Våra informationssystem skyddas av brandväggar för att förhindra att andra nätverk som är anslutna till internet kan komma åt dem. Endast de medarbetare som behöver få tillgång till informationen för att kunna utföra en specifik arbetsuppgift beviljas tillgång till personuppgifter. Våra medarbetare informeras löpande om våra säkerhets- och dataskyddspolicyer.
Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?
Personuppgifter ska generellt inte lagras längre än vad som är nödvändigt i förhållande till de ändamål för vilka de samlas in eller behandlas. För köp som gjorts av ej registrerade kunder lagrar vi uppgifter i 90 dagar och för registrerade kunder lagrar vi uppgifter i 24 månader efter den senaste aktiviteten. Clas Ohlson kommer således endast att lagra och behandla dina personuppgifter när vi anser det vara nödvändigt för att fullgöra våra skyldigheter som beskrivs i denna policy.
Du kan dessutom begära att dina personuppgifter raderas (”rätten att bli bortglömd”) genom att kontakta oss (se kontaktuppgifter längre ner).
Överför vi dina personuppgifter till tredje part?
Utöver informationen i avsnitten som handlar specifikt om överföring av personuppgifter till tredje part ovan, så kommer vi att överlämna dina personuppgifter till:

  • • Polisen, när så krävs enligt lag, vid utredning av ett allvarligt brott.
  • • IT-konsulter som vi anlitar för underhåll och utveckling av våra IT-system (för närvarande Microsoft). Några av IT-konsulterna är baserade i Indien, vars lagar och förordningar inte säkerställer ett adekvat dataskydd enligt EU-kommissionen. För att skydda dina personuppgifter vid sådana överföringar har vi antagit standardavtalsklausuler som upprättats av EU-kommissionen tillsammans med Microsoft. En kopia över tillämpliga standardavtalsklausuler finns på följande länk: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32010D0087&from=EN.

I de fall vi överför dina personuppgifter till tredje part som behandlar personuppgifterna för vår räkning kommer vi att teckna avtal med personuppgiftsbiträden som innehåller strikta instruktioner avseende behandlingen av personuppgifter, konfidentialitet och säkerhet.
Vilka rättigheter har du som registrerad?
Som registrerad har du följande rättigheter med avseende på vår behandling av dina personuppgifter.
Du har rätt att begära ut en kopia av alla personuppgifter som vi sparar om dig och rätt att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format i syfte att flytta över dina uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig (”dataportabilitet”).
Du har också rätt att begära att dina personuppgifter rättas eller raderas och kan kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Om behandlingen av de personuppgifter som du vill begränsa eller radera är nödvändig för att uppfylla dessa villkor kan användningen av webbplatsen påverkas väsentligt till följd av begränsningen eller raderingen.
För att begära tillgång till eller rättelse av personuppgifter som vi behandlar om dig eller för att utnyttja en annan rättighet, besök www.clasohlson.se eller kontakta vår kundtjänst (se kontaktuppgifter nedan).
Om du har klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.
Kontaktuppgifter
Denna policy kan komma att ändras. Eventuella ändringar kommer att meddelas via webbplatsen.
Använd kontaktuppgifterna nedan för att kontakta oss om du har frågor angående denna policy, vår användning av cookies eller om personuppgifter generellt.
E-post: customerservice@clasohlson.se

Adress: Clas Ohlson AB, 793 85, Insjön

Tel: 0247-445 00
Dataskyddsombud: privacy@clasohlson.se